Nová križovatka nevyhovuje nadrozmernej preprave

11.03.2008 Snina

Snina 11. marca (TASR) - Nová okružná križovatka, ktorá je v Snine v prevádzke od novembra minulého roka, nevyhovuje preprave nadrozmerného nákladu.
Problémy s križovatkou zaznamenali hlavne pracovníci sninskej akciovej spoločnosti Unex, ktorá dvakrát mesačne expeduje z firmy veľkorozmerný náklad vážiaci niekoľko desiatok ton. Kamión prevážajúci tento náklad prejde križovatkou len v protismere a kolesami sa musí dostať mimo vyhranenú cestnú plochu, pričom je nevyhnutné odstaviť premávku v protismere.
\"Spoločne s Unexom sme sa dohodli, že na náklady mesta aj spomínanej spoločnosti v spolupráci so Slovenskou správou ciest dopracujeme projektovú dokumentáciu smerujúcu k potrebným úpravám novej križovatky, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že po spomínaných úpravách by kamióny s nadrozmerným nákladom mali prejsť úrovňou križovatky bez väčších problémov. Prejazd ňou si vyžiada iba krátke vylúčenie premávky v protismere.
Náklady na rekonštrukciu križovatky pred jej úpravami si vyžiadali 34 miliónov Sk. Križovatka sa nachádza na dôležitom cestnom ťahu v smere na Ukrajinu. \"Uvítali sme jej rekonštrukciu, pretože bola úsekom častých dopravných nehôd a veríme, že bezpečnosť v danej sninskej centrálnej lokalite sa tak podstatne zvýši, \" doplnil Milovčík.
Prestavbu križovatky nachádzajúcej sa na ceste 1. triedy realizovala spoločnosť Skanska BS, a.s. Investorom stavby bola Slovenská správa ciest, Investičná výstavba a správa ciest Košice.
 

Vyberte región